Riba se očisti (sa kečige se skinu bodlje sa strane), zatim se nareže sve do kičme na svaka 3 mm, kako bi se sve kosti isitnile i tada se riba iseče na komade.
Luk se očisti i sitno iseče, stavi se u sud u kome će se čorba kuvati, doda se aleva paprika i voda da luk ogrezne i kuva se dok ne omekša.
Tada se doda mešana isečena riba, dolije voda i paradajz pire.
Sve se kuva oko 30 minuta.
Čim počne da vri, doda se sirće da se riba ne raskuva, a kada počne da ključa, može se dodati suva paprika. Ako volite ljutu čorbu, dodajte ljutu suvu papriku.
Posoliti prema ukusu.
Ćorba se ne meša, samo se protrese sud nekoliko puta.
Sastojci za posne bruskete sa pesto sosom:Za pesto sos:2 šolje svežeg spanaća,1/2 šolje posnih pečenih badema,2 čena belog luka, 1/4 šolje posnog maslinovog ulja,1 kašika soka od limuna,so i biber po ukusu,voda po potrebi.Za bruskete:1 baguette hleb (ili drugi hleb),2 čena belog luka, oguljena i prepolovljena,maslinovo ulje za premazivanje,sveži peršun ili bosiljak za dekoraciju.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više