- Advertisement -
30. Dagnje na buzari
Potrebno je:
- 600-700 gr dagnji u školjki,
- 5 dl belog vina,
- malo maslinovog ulja,
- 1 mala glavica crnog luka, sitno iseckanog,
- 2-3 čena belog luka, sitno iseckanog,
- 2 lovorova lista,
- biber u zrnu, so ili vegeta,
- sveže iseckan peršun.
Priprema:
- Dagnje oprati u ledenoj vodi.
- Na malo ulja propržiti iseckan crni luk, pa dodati oprane dagnje i mešati jedan minut.
- Dodati iseckan beli luk, vegetu ili so, nekoliko zrna bibera, lovor, pa sve naliti vinom.
- Po potrebi dodati malo vode, ali ne previše – dagnje treba samo da ogreznu u tečnosti. Kad tečnost proključa, smanjiti vatru i kuvati još 10 minuta.
- Na kraju dodati peršun i odmah služiti.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 2429 Review(s)
40 posnih jela za 40 dana posta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -