Bariti listove lazanje u slanoj kipućoj vodi sa malo ulja dok ne omekšaju.
Ljuspice soje preliti kipućom vodom i ostaviti da omekšaju.
Propržiti sitno iseckan luk i beli luk na ulju i dodati ocedene sojine ljuspice. Kad se proprži, naliti sos od paradajza i dodati origana. Dinstati još 10 minuta dok se smesa ne zgusne.
U drugoj posudi propržiti brašno na ulju i uz mešanje dodavati sojino mleko ili bistru supu od povrća. Kad se bešamel zgusne dodati beli biber po ukusu i soli.
U uljem ili margarinom podmazanom plehu poređati tri lista lazanje. Preliti sosom, zatim bešamelom, pa još jednim redom lazanja. Postupak ponoviti ukupno tri puta.
Zaliti ostatkom bešamela i paradajz sosa. Po vrhu posuti dimljenim sirom od soje (nije obavezno). Prekriti folijom i peci oko 45 minuta na umerenoj vatri.
Sastojci za posno varivo od slatkog krompira i spanaća:
2 srednja slatka krompira, oljuštena i iseckana na kockice,
1 crni luk, sitno seckan,
2 čena belog luka, sitno seckana,
1 kašičica mlevene kurkume,
1 kašičica kumina,
1 konzerva kokosovog mleka (400 ml),
150 g svežeg spanaća,
500 ml povrćnog bujona,
2 kašike maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
svež korijander ili peršun za dekoraciju.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više