Pomešati brašno sa kiselom vodom, šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i na vrh noža soli, pa mutiti mikserom dok se ne dobije ređa kaša.
Dodati jednu kašiku ulja i još malo promešati.
Za pečenje palačinki najpogodnijji je tiganj sa teflonskim dnom. U tiganj sipati nekoliko kapi ulja, pa kada se dobro zagreje, sipati oko pola kutlače tečne kaše, taman toliko da pokrije dno tiganja.
Kada se jedna strana palačinke ispeče, prevrnuti je na drugu stranu. Pre pečenja svake palačinke dodati u tiganj nekoliko kapi ulja.
Gotove palačinke premazati džemom, posuti orasima i šećerom, ili struganim jabukama sa šećerom i cimetom, ili bilo kojim drugim voćem i saviti u rolnu. Po želji, posuti šecerom u prahu.
Sastojci za posnu sirovu tortu:Za koru:200g pečenih oraha ili badema, lešnika,100g svežih urmi prethodno na 15 minuta potopljenih u vodi,prstohvat soli.Za fil:300g indijskih oraha (potopljeni u vodi, na par sati),2-3 kašike meda,50ml otopljenog kokosovog ulja,sok od pola limuna,100ml ceđene pomorandže,izrendana kora jedne pomorandže,250g miks šumskog voća.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više