Na 3 kašika ulja, propržiti na umerenoj vatri sitno iseckani crni luk. Dodati malo soli i bosiljak.
Kada se luk uprži skloniti sa strane. U posebnu šerpu staviti 3 kašike ulja, vino, vodu, šećer i kuvati dok ne proključa, pa skloniti sa vatre da se malo prohladi.
Za to vreme jabuke i krompir iseckati na tanke listiće. Ređati naizmenično-red jabuka, red krompira u vatrostalnu posudu dok se ne utroši materijal. Završiti ređanje sa krompirom.
Preko toga staviti uprženi luk, posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu, pa preliti kuvanom mešavinom od vina.
Činiju prekriti aluminijumskom folijom i staviti da se peče na 220 C. Povremeno u toku pečenje posudu prodrmati.
Posle sat vremena pečenja, skinuti foliju i vratiti da se peče još pola sata u rerni na temperaturi od 180 C.
Sastojci za posno povrće na roštilju:
2 tikvice,
1 patlidžan,
1 crvena paprika,
1 žuta paprika,
1 crni luk,
2 paradajza,
2 kašike maslinovog ulja,
2 kašičice suvog začina (origano, bosiljak, majčina dušica),
so i biber po ukusu,
sveži peršun za dekoraciju.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više