- Advertisement -
6. Musaka od jabuka i krompira
Potrebno je:
- 500 gr očišćenog krompira,
- 500 gr očišćenih jabuka,
- 6 kašika ulja,
- 1 veća glavica crnog luka,
- 1 ravna kašičica suvog bosiljka,
- 2 dl belog vina,
- 1 dl vode,
- 1 kašičica šećera,
- so, mešavina začina, biber.
Priprema:
- Na 3 kašika ulja, propržiti na umerenoj vatri sitno iseckani crni luk. Dodati malo soli i bosiljak.
- Kada se luk uprži skloniti sa strane. U posebnu šerpu staviti 3 kašike ulja, vino, vodu, šećer i kuvati dok ne proključa, pa skloniti sa vatre da se malo prohladi.
- Za to vreme jabuke i krompir iseckati na tanke listiće. Ređati naizmenično-red jabuka, red krompira u vatrostalnu posudu dok se ne utroši materijal. Završiti ređanje sa krompirom.
- Preko toga staviti uprženi luk, posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu, pa preliti kuvanom mešavinom od vina.
- Činiju prekriti aluminijumskom folijom i staviti da se peče na 220 C. Povremeno u toku pečenje posudu prodrmati.
- Posle sat vremena pečenja, skinuti foliju i vratiti da se peče još pola sata u rerni na temperaturi od 180 C.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
40 posnih jela za 40 dana posta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -