Na 3 kašika ulja, propržiti na umerenoj vatri sitno iseckani crni luk. Dodati malo soli i bosiljak.
Kada se luk uprži skloniti sa strane. U posebnu šerpu staviti 3 kašike ulja, vino, vodu, šećer i kuvati dok ne proključa, pa skloniti sa vatre da se malo prohladi.
Za to vreme jabuke i krompir iseckati na tanke listiće. Ređati naizmenično-red jabuka, red krompira u vatrostalnu posudu dok se ne utroši materijal. Završiti ređanje sa krompirom.
Preko toga staviti uprženi luk, posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu, pa preliti kuvanom mešavinom od vina.
Činiju prekriti aluminijumskom folijom i staviti da se peče na 220 C. Povremeno u toku pečenje posudu prodrmati.
Posle sat vremena pečenja, skinuti foliju i vratiti da se peče još pola sata u rerni na temperaturi od 180 C.
Potrebno je:
1 kg crvenih i zelenih paprika,
2 glavice crnog luka,
2-3 paradajza,
3-4 čena belog luka,
ulje,
so,
biber,
vegeta,
peršun.
Priprema:
Na ringli ispeći paprike, oljuštiti ih i očistiti od semenki.
Na ulju...
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više