- Advertisement -
22. Bundeva punjena pasuljem
Potrebno je:
- 1 slatka bundeva od 5 kg,
- 800 gr. krupnog pasulja tetovca,
- 800 gr. crnog luka,
- 250 ml. ulja,
- aleva paprika,
- so,
- biber,
- mešavina začina,
- 1 dimljena skuša.
Priprema:
- Pasulj prethodno oprati i ostaviti preko noći da nabubri. Sutradan vodu procediti, naliti novom. Kuvati 15 minuta. Ponovo vodu procediti i naliti novom, pa nastaviti sa kuvanjem.
- Crni luk iseckati, posoliti i pržiti na ulju. Kad porumeni dodati alevu papriku, biber, so i mešavinu začina po ukusu.
- Pasulj ocediti od vode, ali ne skroz. Kada se doda zaprška treba da bude gust. Isprženi luk dodati pasulju i sve lepo izmešati. Po potrebi još malo začiniti.
- Bundevi odseću vrh da bude u vidu poklopca. Sredinu izdubiti, očistiti i izvaditi seme. Na dno bundeve staviti dimljenu skušu, a preko ribe preručiti pripremljeni pasulj. Poklopiti odsečenim delom bundeve u vidu poklopca.
- U pleh za pečenje staviti 1 čašu vode i staviti nadevenu bundevu. Rernu zagrejati na 150 stepeni i peći 3 sata.
Bundevu na sto servirati tako pripremljenu. Skinuti poklopac i staviti kutlaču za sipanje, uz napomenu da se uz pasulj zagrebe i malo bundeve. Kombinacija je izuzetno lepa, ali treba voditi računa da bundeva bude slatka.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 2428 Review(s)
40 posnih jela za 40 dana posta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -