- Advertisement -
3. Dimljeni šaran
Potrebno je:
- 1,5 kg dimljenog šarana,
- 1 limun (sok),
- 2-3 lista zelene salate,
- 3-4 paprike iz turšije,
- maslinovo ulje.
Priprema:
- Dimljeni šaran ostaviti preko noći u hladnoj vodi da omekša i da voda izvuče so.
- Zatim ga treba dobro ocediti i iseći na komade i staviti u ključalu vodu da se kuva oko 20 minuta.
- Izvaditi ga iz tečnosti, ocediti i staviti na tanjir za posluženje obložen listom zelene slate.
- Preliti ovako pripremljen dimljeni šarana sa maslinovim uljem i sokom od limuna.
- Dimljeni šaran se može servirati uz bareni krompir ili papriku iz turšije.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 2429 Review(s)
40 posnih jela za 40 dana posta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -