Uzeti veći sud (da riba može da stane po dužini), sipati ulje, sitno seckan beli luk, prodinstati da bude staklast, pa staviti ribu i doliti vode do pola ribe, posoliti i pobiberiti.
Dinstati na tihoj vatri uz okretanje, poklopljenu.
Kad je riba kuvana, prelije se maslinovim uljem, kome je dodat sitno iseckan peršun, belo vino, i ostavi se još nekoliko minuta na vatri.
Sastojci za posni kolač sa jabukama:
4 šolje (šolja ili čaša od 200 ml) rendanih jabuka,
2 šolje šećera,
1 šolja ulja,
1 šolja vode,
3 šolje brašna,
1 kesica praška za pecivo,
1 kašičica sode bikarbone,
1 kesica cimeta.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više