- Advertisement -
32. Lešo riba
Potrebno je:
- 1 kg škarpine ili zubatca,
- 1,5 dl ulja,
- 2 manje glavice belog luka,
- pola veze peršuna,
- 1 dl belog vina,
- 1 dl maslinovog ulja,
- biber,
- so.
Priprema:
- Ribu očistiti od iznutrica i skinuti škrge.
- Uzeti veći sud (da riba može da stane po dužini), sipati ulje, sitno seckan beli luk, prodinstati da bude staklast, pa staviti ribu i doliti vode do pola ribe, posoliti i pobiberiti.
- Dinstati na tihoj vatri uz okretanje, poklopljenu.
- Kad je riba kuvana, prelije se maslinovim uljem, kome je dodat sitno iseckan peršun, belo vino, i ostavi se još nekoliko minuta na vatri.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 2429 Review(s)
40 posnih jela za 40 dana posta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -