Posebno obariti spanać ili blitvu. Krompir i spanać ocediti od vode, pa sve zajedno propasirati, posoliti, pa oklagijom razvući u koru na nauljenoj foliji, posutoj susamom.
Obariti pirinač. Posebno skuvati šargarepe, pa ih iseckati na sitne kockice i pomešati sa barenim pirinčem, posoliti, pobiberiti, dodati sitno iseckane šampinjone, peršun, alevu papriku i beli luk.
Sve dobro promešati i ovom masom premazati koru od krompira i spanaća.
Uviti u rolat i ostaviti sa folijom u frižideru da se ohladi 2 sata.
Rolat premazati posnim majonezom, ukrasiti gustim kečapom i posuti susamom.
Sastojci za posne široke rezance sa plodovima mora: 1 dl maslinovog ulja, 2 čena belog luka (sitno seckana), 500g plodova mora mix, 1 mala kašičica soli, 1 mala kašičica slatke mlevene paprike (može i ljute), po želji zaljutite sa kajenskim i crnim biberom, 2 dl belog vina, lovorov list, 1 velika kašičica soka oceđenog limuna, 500g svežeg paradajza (oguliti i pasirati), 1 mala kašičica šećera, listovi svežeg peršuna.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više