Skuvati pasulj i sačuvati oko 2 šolje vode u kojoj se pasulj kuvao (najbolje voda sa dna posude, jer sadrži više taloga).
Namazati pleh uljem. U tiganju propržiti na ulju luk isečen na tanka rebarca.
Dodati kuvan pasulj i sve dobro promešati.
Ako se želi ljut prebranac, dodati sitno iseckanu ljutu papričicu. Zatim sve prebaciti u pleh, dodati oko 2 šolje tečnosti u kojoj se kuvao pasulj i peći na umerenoj vatri oko 30 minuta.
Dodavati još vode ili tečnosti od pasulja u toku pečenja ako se pasulj mnogo suši. Peći poklopljeno.
Sastojci za posni rolat sa šumskim voćem:
Za testo:
200 g margarina,
200 g šećera,
soli na vrh noža,
100 g oraha,
200 g mekog brašna,
kesica praška za pecivo.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više