40 posnih jela za 40 dana posta

621494
- Advertisement -

21. Prolećna supa

Prolećna supa

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Potrebno je:

  • 1/2 glavice crnog luka,
  • 2 kašike brašna,
  • 5 kašika ulja,
  • 3 čena belog luka,
  • 1 kašičica iseckanog svežeg peršuna,
  • 2 šargarepe,
  • 1 kašičica paradajz pirea,
  • 250 gr. očišćenog krompira,
  • 350 gr. graška,
  • mešavina začina.

Priprema:

  1. Crni luk očistiti i sitno iseckati.
  2. Na ugrejanom ulju malo propržiti luk i dodati brašno, izgnječen beli luk, peršun i sitno iseckanu šargarepu.
  3. Naliti sa 1l vode, posoliti i kuvati pola sata na umerenoj temperaturi.
  4. Posle tog vremena supu procediti, ali tečnost ne bacati. Povrće izgnječiti i vratiti u supu. Izmešati i dodati na kockice isečeni krompir i grašak.
  5. Posoliti, pobiberiti i dodati paradajz pire.
  6. Naliti sa još malo vode ako je potrebno, pošto supa ne treba da bude isuviše gusta.
  7. Kuvati dok krompir i grašak ne budu mekani.
  8. Na kraju začiniti po ukusu i supu poslužiti uz kockice prepečenog hleba.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
40 posnih jela za 40 dana posta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
2.51star1star1stargraygray Based on 2419 Review(s)
- Advertisement -