- Advertisement -
21. Prolećna supa
Potrebno je:
- 1/2 glavice crnog luka,
- 2 kašike brašna,
- 5 kašika ulja,
- 3 čena belog luka,
- 1 kašičica iseckanog svežeg peršuna,
- 2 šargarepe,
- 1 kašičica paradajz pirea,
- 250 gr. očišćenog krompira,
- 350 gr. graška,
- mešavina začina.
Priprema:
- Crni luk očistiti i sitno iseckati.
- Na ugrejanom ulju malo propržiti luk i dodati brašno, izgnječen beli luk, peršun i sitno iseckanu šargarepu.
- Naliti sa 1l vode, posoliti i kuvati pola sata na umerenoj temperaturi.
- Posle tog vremena supu procediti, ali tečnost ne bacati. Povrće izgnječiti i vratiti u supu. Izmešati i dodati na kockice isečeni krompir i grašak.
- Posoliti, pobiberiti i dodati paradajz pire.
- Naliti sa još malo vode ako je potrebno, pošto supa ne treba da bude isuviše gusta.
- Kuvati dok krompir i grašak ne budu mekani.
- Na kraju začiniti po ukusu i supu poslužiti uz kockice prepečenog hleba.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
40 posnih jela za 40 dana posta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -