- Advertisement -
3. Posna pita od plavog patlidžana
Potrebno je:
- 1 kg očišćenog plavog patlidžana,
- 500 g kora od ovsenog brašna ili običnih, tankih kora za pitu,
- 160 g crnog luka,
- 60 g zelenog dela praziluka,
- 110 ml ulja od grožđanih koštica,
- 20 g seckanog lista peršuna,
- 5 čenova belog luka,
- 2 dl kisele vode,
- so,
- biber,
- začini po ukusu.
Priprema:
- Patlidžan oljuštite, iseckajte na kockice i kuvajte u ključaloj, posoljenoj vodi pet minuta.
- Luk i praziluk sitno iseckajte i dinstajte oko pet minuta na 60 ml ulja, pa dodajte oceđen patlidžan.
- Pržite ih desetak minuta, zatim im dodajte iseckan beli luk, usitnjen list peršuna, začine i sve dobro promešajte.
- Kore podelite na četiri, a fil na tri dela.
- Kiselu vodu pomešajte sa ostatkom ulja i koristite ih za prskanje kora.
- Podmažite pleh i u njega ređajte naizmenično red kora, red fila i završite korama.
- Pitu isecite na krupnije kocke, prelijte ostakom vode i ulja i pecite desetak minuta u rerni zagrejanoj na 250 stepeni.
- Posle desetak minuta smanjite na 200 stepeni i pecite dok gornja kora ne porumeni, dakle još 30 minuta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 2510 Review(s)
Posne slane pite koje morate probati
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -