- Advertisement -
3. Punjeni paradajz sa rižotom i pasuljem
Potrebno je:
- 250 g svežeg crvenog pasulja,
- 750 ml bujona od povrća,
- 100 g crnog luka,
- 450 g pirinča,
- 250 ml crnog vina,
- 8 komada svežeg paradajza,
- 3 čena belog luka,
- kašika svežeg peršuna.
Priprema:
- Pasulj skuvajte sa bujonom od povrća.
- Ispecite seckani crni luk u teflonskom tiganju.
- Dodajte pirinač, propržite pa dolijte vino.
- Kada pirinač upije vino, dolijte bujon i kuvajte 15–20 minuta.
- Pri kraju kuvanja dodajte beli luk i začine.
- Svakom paradajzu odsecite vrh, operite ga i iscedite.
- Izvadite sredinu, usitnite je i dodajte u pripremljen rižoto i pasulj.
- Svaki paradajz posolite i napunite nadevom.
- Poklopite vrhovima paradajza, poređajte u vatrostalnu posudu i pecite oko 30 minuta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 1420 Review(s)
10 posnih predjela koje morate probati
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -