10 posnih predjela koje morate probati

68520
- Advertisement -

3. Punjeni paradajz sa rižotom i pasuljem

Punjeni paradajz sa rižotom i pasuljem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Potrebno je:

  • 250 g svežeg crvenog pasulja,
  • 750 ml bujona od povrća,
  • 100 g crnog luka,
  • 450 g pirinča,
  • 250 ml crnog vina,
  • 8 komada svežeg paradajza,
  • 3 čena belog luka,
  • kašika svežeg peršuna.

Priprema:

  1. Pasulj skuvajte sa bujonom od povrća.
  2. Ispecite seckani crni luk u teflonskom tiganju.
  3. Dodajte pirinač, propržite pa dolijte vino.
  4. Kada pirinač upije vino, dolijte bujon i kuvajte 15–20 minuta.
  5. Pri kraju kuvanja dodajte beli luk i začine.
  6. Svakom paradajzu odsecite vrh, operite ga i iscedite.
  7. Izvadite sredinu, usitnite je i dodajte u pripremljen rižoto i pasulj.
  8. Svaki paradajz posolite i napunite nadevom.
  9. Poklopite vrhovima paradajza, poređajte u vatrostalnu posudu i pecite oko 30 minuta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
10 posnih predjela koje morate probati
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Based on 1415 Review(s)
- Advertisement -