- Advertisement -
7. Posna čorba od krompira
Potrebno je:
- 500 gr krompira,
- 2 šargarepe,
- 1 glavica crnog luka,
- peršunov list,
- 2 sveže paprike,
- 2 paradajza ili 1 šolja paradajz pirea,
- 2 šoljice ulja,
- vegeta,
- biber,
- so,
- aleva paprika,
- 1 kašika brašna.
Priprema:
- Očistite, operite i sitno iseckajte luk, pa ga propržite na ulju.
- Dodajte brašno, pržite dok ne počne da rumeni, dodajte alevu papriku, kratko propržite i brzo u ovu zapršku spustite očišćene, orane i isečene krompire sa šargarepom.
- Brzo mešajte da masnoća probije povrće, pa nalijte vrele vode koliko je potrebno za čorbu.
- Mešajte jelo, naročito po dnu posude, da bi se zaprška rastvorila u vodi.
- Dodajte vegetu i so, mešajte dalje dok čorba ne proključa, delimično poklopite i ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi.
- Dodajte isečene ili cele paprike.
- Posle petnaestak minuta kuvanja, dodajte paradajz i ostavite jelo da vri još desetak minuta.
- Probajte čorbu, ako treba, dosolite, pobiberite, dodajte seckan peršunov list.
- Pustite da još malo vri pa skinite sa šporeta, malo ohladite i servirajte.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 590 Review(s)
10 posnih čorbi koje morate probati
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -