10 posnih čorbi koje morate probati

31989
- Advertisement -

1. Riblja čorba

Riblja čorba

Advertisements

Potrebno je:

  • 1,5 kg ribe: kečiga, šaran, mrena, deverika,
  • 1,5 l vode,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 2 kašičice aleve paprike,
  • 250 ml paradajz pirea,
  • 2 kašike sirćeta,
  • 1 suva crvena paprika,
  • so.

Priprema:

  1. Riba se očisti (sa kečige se skinu bodlje sa strane), zatim se nareže sve do kičme na svaka 3 mm, kako bi se sve kosti isitnile i tada se riba iseče na komade.
  2. Luk se očisti i sitno iseče, stavi se u sud u kome će se čorba kuvati, doda se aleva paprika i voda da luk ogrezne i kuva se dok ne omekša.
  3. Tada se doda mešana isečena riba, dolije voda i paradajz pire.
  4. Sve se kuva oko 30 minuta.
  5. Čim počne da vri, doda se sirće da se riba ne raskuva, a kada počne da ključa, može se dodati suva paprika. Ako volite ljutu čorbu, dodajte ljutu suvu papriku.
  6. Posoliti prema ukusu.
  7. Ćorba se ne meša, samo se protrese sud nekoliko puta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
10 posnih čorbi koje morate probati
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Based on 590 Review(s)
- Advertisement -