10 posnih čorbi koje morate probati

27768
- Advertisement -

6. Posna čorba od lisičarki

Posna čorba od lisičarki

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Potrebno je:

  • 400 g lisičarki,
  • glavica crnog luka,
  • 50 g margarina,
  • 3 čena belog luka,
  • jedna šargarepa,
  • kašika seckanog svežeg peršuna,
  • beli biber,
  • so po ukusu.

Priprema:

  1. Na zagrejanom margarinu u dubokoj šerpi propržite sitno iseckan beli i crni luk.
  2. Kad omekša dodajte kolutove šargarepe koju ste prethodno očistili.
  3. Dinstajte nekoliko minuta, a zatim dodajte oprane, očišćene i iseckane lisičarke.
  4. Kratko propržite, nalijte 1,5 l vode, poklopite i kuvajte 15-20 minuta na umerenoj temperaturi.
  5. Posolite i pobiberite po ukusu, ukoliko želite da čorba bude gušća dodajte brašno.
  6. Na kraju začinite peršunom i servirajte odmah.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
10 posnih čorbi koje morate probati
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Based on 590 Review(s)
- Advertisement -