10 posnih čorbi koje morate probati

27779
- Advertisement -

3. Posna čorba od pasulja sa zeljem

Posna čorba od pasulja sa zeljem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Potrebno je:

  • 250 gr pasulja,
  • 1 kg zelja,
  • 2 l vode,
  • 2 šoljice ulja,
  • 1/2 kašike brašna,
  • aleva paprika.

Priprema:

  1. Očistite, operite i nalijte hladnom vodom pasulj.
  2. Kuvajte na šporetu dok voda ne požuti, otprilike 20 minuta.
  3. Odlijte vodu iz pasulja i nalijte ga novom toplom vodom.
  4. Možete naliti i 2 kašike ulja, pasulj će biti ukusniji.
  5. Zelje očistite, sitno iseckajte na rezanca i operite u nekoliko voda.
  6. Kad je pasulj omekšao, stavite zelje i kuvajte zajedno sa pasuljem još oko 20 minuta.
  7. Dok se jelo kuva temperatura treba da bude umerena.
  8. Zagrejte ulje, dodajte brašno, propržite, dodajte alevu papriku i gotovu zapršku sipajte u pasulj sa zeljem.
  9. Posolite, promešajte, pustite da se malo prokrčka, pa skinite čorbu sa šporeta.
  10. Servirajte dok je topla, ali ukusna je i kad je hladna.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
10 posnih čorbi koje morate probati
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Based on 590 Review(s)
- Advertisement -