- Advertisement -
12. Posna štrudla na vodi
Potrebno je:
- 1 kg brašna,
- 1 pakovanje kvasca,
- pekmez,
- 1 vanilin šećer,
- 1 kafena kašika soli,
- prstohvat ili dva praška za pecivo,
- 1 limun,
- voda,
- šećer u prahu.
Priprema:
- U šolji za čaj razmutiti kvasac sa mlakom vodom i ostaviti pola sata da odstoji.
- U činiju staviti brašno, so, prašak za pecivo, vanilin šećer, narendati koru limuna, iscediti limunov sok i preliti razmućenim kvascem.
- Dodati vode po potrebi, zamestiti testo da bude meko, tako da se ne lepi za ruke.
- Ostaviti testo oko 1 sat da nadođe.
- Podeliti testo na 3 ili 4 dela, razvući svaki deo oklagijom i nafilovati pekmezom.
- Urolati testo u štrudlu i staviti u pleh prethodno obložen papirom za pečenje.
- Poprskati pre ubacivanja u rernu štrudle mlakom vodom i peći u zagrejanoj rerni 20-25 minuta.
- Ispečenu štrudlu poprskati vodom, prekriti čistom krpom 10 minuta da odstoji, iseći na kriške, ređati na tacnu i po želji ih posuti šećerom u prahu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 1147 Review(s)
Najbolja posna jela na vodi
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -