Najbolja posna jela na vodi

141585
- Advertisement -

1. Manastirska pita na vodi

Manastirska pita

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Potrebno je:

Za testo:

  • 100 g šećera,
  • 6 kašika džema od kajsija,
  • po šolja seckanih oraha, urmi i suvog grožđa,
  • 1/2 l mlake vode,
  • sok i rendana kora pomorandže,
  • 500 g brašna,
  • pola kašičice praška za pecivo,
  • limunova kora,
  • kašičica sode bikarbone,
  • pola kašičice cimeta.

Za ukrašavanje:

  • 3 kašike džema od kajsija,
  • 3 kašike mlevenih oraha.

Priprema:

  1. U dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, šećer, orahe, urme, suvo grožđe, rendanu koru od limuna i pomorandže, sodu bikarbonu, cimet i džem od kajsija koji ste prethodno razredili s nekoliko kašika mlake vode.
  2. Sve dobro izmešajte, sipajte sok od pomorandže i ostatak vode, preručite testo u pek-papirom okrugli kalup, poravnajte kašikom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta.
  3. Kolač izvadite iz rerne, premažite džemom i pecite još 5-10 minuta.
  4. Ohlađen kolač isecite na kriške, pospite mlevenim orasima i servirajte sa kafom ili toplim kakaom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Najbolja posna jela na vodi
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
2.51star1star1stargraygray Based on 1145 Review(s)
- Advertisement -