- Advertisement -
2. Posna čorba od lignji i oslića
Potrebno je:
- 300 gr lignji,
- 300 gr oslića,
- 1 glavica crnog luka,
- 1 čen belog luka,
- 1 zelena paprika,
- 2 paradajza,
- ulje,
- so,
- biber,
- pola čaše vina,
- 1 litar vode.
Priprema:
- Na ulju propržiti sitno iseckan crni i beli luk, papriku i paradajz.
- Naliti 1 litar vode.
- Kad provri, dodati lignje i na krupnije komade iskidan oslić, prethodno očišćen od kostiju.
- Kuvati 15 minuta, pa u čorbu sipati pola čaše belog vina, posoliti i pobiberiti.
- Kuvati još 10 minuta.
- Kuvanu čorbu servirati toplu i po želji posuti peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 590 Review(s)
10 posnih čorbi koje morate probati
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -