3. MUSLI
Sastojci:
- 100 g pšeničnih klica
- 100 g urmi
- 200 g jagoda
- 1 pomorandža
- 1/2 kašičice rendanog đumbira
Priprema:
Sve dobro promešati.
FRAPE OD SUVOG VOĆA
Sastojci:
- 200 g suvog voća (smokve, grožđe) potopljenog u vodi preko noći sa 1 kašičicom svežeg ili suvog đumbira
- 50 g mlevenih oraha
- 2 zgnječene banane
- sok od 1/2 limuna
Priprema:
Sve staviti u ručni blender i sa malo vode promešati.
SUTLIJAŠ SA BANANAMA
Sastojci:
- 100 g pirinča, potopljenog u vodi preko noći
- 3 banane
- sok od 1/2 limuna
- 1 kašika meda
- prstohvat cimeta
- jagode za dekoraciju
Priprema:
Namočen pirinač samleti i dodati zgnječene banane i ostale sastojke. Ukrasiti jagodama.
PUNJENE BRESKVE U SOSU OD JAGODA
Sastojci:
- 7-8 breskvi
- 150 g indijskog oraha
- 100 g suvog grožđa
- 1/3 kašičice muškatnog oraha
Sos:
- 200 g jagoda
- 1/2 kašičice nane
- 3 kivija
- 1 kašika meda
Priprema:
Izvaditi koštice iz breskvi, samleti suvo grožđe i orahe, i dodati muškatni orah, i sa nekoliko kašika vode sve promešati. Sa tim puniti breske i poslagati ih u lep sud. Sos: Zgnječiti jagode i kivi, pomešati sa nanom, dodati med i posuti po breskvama.
EDENSKI RUČAK
Sastojci:
- 1 manja dina
- 300 g jagoda
- 1/2 ananasa
- 50 g seckanih oraha
- 50 g seckanih badema
- 50 g seckanih indijskih oraha
- 1/2 kašičice mlevenog korijandera
- 1 kašičica nane
Priprema:
Voće lepo izrezati i pomešati sa ostalim sastojcima. Ukrasiti nanom.
DORUČAK OD PROSA
Sastojci:
- 100 g opranog i osušenog prosa
- 2 banane
- 100 g suvog grožđa
- 2 kašike mlevenih oraha
- malo sveže nane ili prstohvat suve
Priprema:
Suvo grožđe namočiti u jednu čašu vode. Proso samleti u mlinu za kafu ili u mlinu za mak. Zgnječiti banane i pomešati sa prosom, dodati suvo grožđe sa vodom i ostaviti da odstoji 30 minuta. Ukrasiti nanom.
DORUČAK OD PROSA 2
Sastojci:
- 100 g samlevenog prosa
- 2 rendane jabuke
- 150 g seckanih smokava
- 3 kašike mlevenih oraha
- 1/3 kašičice cimeta
- 1 kašičica meda
Priprema:
Sve sastojke dobro promešati i dodati malo vode. Ostaviti da odstoji 30 minuta.
SUSAMOV FRAPE
Sastojci:
- 100 g susama
- 2 kašike sitno mlevenog rogača
- 1 kašika meda
- 2 banane
- 2 kriške dinje
- sok od pola limuna
- voda
Priprema:
Samleti susam u mlinu za kafu, a zatim ga sa svim ostalim sastojcima staviti u ručni blender, dodati vodu i samleti u frape. Po želji dodati malo klica.
DORUČAK – IZVOR ZDRAVLJA
Sastojci:
- 50 g susama
- 50 g lanenog semena
- 1 kašičica korijandera u zrnu
- 2 kašike meda
- 3 kašike mlevenih oraha
- 200 g zgnječenih jagoda
- 1/2 limunovog soka
- prstohvat nane
Priprema:
Susam i lan samleti u mlinu za kafu zajedno sa korijanderom. Dodati sve ostale sastojke, dobro promešati i ostaviti da odstoji 15-20 minuta pre konzumiranja.
SLATKI RUČAK OD HELJDE
Sastojci:
- 50 g heljde, namočene u vodi preko noći
- 2 kašike sitno mlevenog rogača
- 3 kašike mlevenog oraha
- 1/3 kačičice muškatnog oraha
- 1 kašika meda
- 4-5 bresaka
Priprema:
Heljdu iscediti. Sve sastojke staviti u ručni blender i samleti. Po želji dodati 3-4 kašike klica od pšenice ili ovsa.





