17. SOJINE KLICE U UMAKU OD KRASTAVACA I MIROĐIJE
Sastojci:
- 200 g sojinih klica
- 2 rendane šargarepe
- 2 krastavca
- 3 kašike začina sa mirođijom
- 4 kašike grubo seckanih oraha
- so
Priprema:
Sojine klice pomešati sa šargarepom, blago posoliti, narendati krastavac, dodati začin i so, pomešati sa klicama i posuti orasima. Po želji dodati svežu zelenu salatu.
POVRĆE U EDENSKOM PESTU
Sastojci:
- 1 kg mešanog povrća po želji (brokoli, paprika, paradajz, praziluk)
Pesto (italijanski sos):
- 50 g pinjola
- 80 g susama
- 5-6 kašika začina od bosiljka
- so
Priprema:
Povrće staviti u posudu. U avanu stucati pinjole, a susam stucati. Dodati so i začin od bosiljka. Pomešati sa povrćem.
ORAŠIDA U SOSU OD AVOKADA
Sastojci:
- po 50 g seckanih oraha, badema, lešnika, indijskog oraha
- 50 g mlevenog susama
Sos:
- 50 g pinjola
- 1 avokado
- 4 kašike začina od bosiljka
- so
Priprema:
Orašaste plodove staviti u jednu posudu. Stucati pinjole u avanu. Oguliti i zgnječiti avokado, pomešati ga sa susamom, dodati začin i so. Pomešati sa orašastim plodovima. Po želji dodati dva sveža paradajza.
RUČAK OD KELERABE
Sastojci:
- 150 g kelerabe
- 1 krastavac
- 1 vezica peršunovog lista
- 2 kašike bundevinog ulja
- 3 šargarepe
- 50 g seckanih bundevinih koštica
- so
Priprema:
Kelerabu i šargarepu naribati. Dodati iseckani krastavac, peršunov list, ulje, so. Dobro promešati i dodati koštice bundeve.
RUČAK OD CVEKLE
Sastojci:
- 2 korena sveže cvekle
- 1 tikvica
- 1 praziluk
- 2 kašike bundevinog ulja
- 3 kašike mlevenih oraha
- vezica peršuna
- so
Priprema:
Cveklu i tikvicu naribati, dodati sitno seckani praziluk. Dodati ostale sastojke i dobro promešati. Posoliti.





