Vegetarijanska jela koja morate probati

9681
- Advertisement -

5. SLATKA JELA

Voćni kup sa klicama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

DESERT OD URMI I PROSA

Sastojci:

  • 200 g prosa, potopljenog u vodi preko noći
  • 200 g urmi
  • 400 g svežeg voća, po želji
  • 1/3 kašičice cimeta
  • med po želji
  • za ukras maline ili jagode.

Priprema:

Ocediti proso, urme samleti u mašini za mlevenje mesa, dodati proso sa cimetom i sve ostale sastojke. Promešati, ukrasiti jagodama.

RAFAELO KUGLICE OD PŠENICE

Sastojci:

  • 200 g pšenice, potopljene u vodi preko noći
  • 100 g suvog grožđa
  • 1 kašičica korijandera
  • 4-5 kašika mlevenih oraha
  • po želji med, kokosovo brasno ili rogač

Priprema:

Pšenicu i grožđe samleti, dodati sve sastojke osim kokosa, promešati i oblikovati kuglice. Valjati u kokos.

VOĆNI KUP SA KLICAMA

Sastojci:

  • 400-500 g svežeg voća po želji
  • 50 g susama
  • 50 g pšeničnih klica ili klica po želji
  • 1/2 kašičice korijandera
  • malo muškantnog oraha
  • med

Priprema:

U avanu stucati susam, istresti u posudu, dodati korijander, muškatni orah, med i sve promešati. Voće promešati sa klicama, dodati prethodno napravljeni umak. Nakapati limunovim sokom.

VOĆNI KOLAČ

Sastojci:

  • 150 g semena suncokreta
  • 100 g suvog grožđa
  • kora jedne pomorandže
  • 100 g urmi
  • 4 kašike mlevenog badema
  • 1/2 kašičice stucanog anisa

Priprema:

Suvo voće namočiti preko noći u vodu, ocediti vodu, i pomešati sa suncokretom u mašini za mlevenje mesa. Dodati narendanu koru od pomorandže. Zatim dodati anis, i uz dodavanje vode zamesiti gusto testo. Praviti loptice i spljoštiti ih u male lepinjice. Uvaljati ih u mleveni badem i staviti na toplom mestu ili na sunce da se prosuše i postanu hrskave. Po njima poređati sveže voće.

Predlog:

Za sveže voće uzeti jagode ili maline, a preko njih nakapati sokom od ceđenog limuna.

RAJSKI KOLAČ

Sastojci:

  • 2 limuna
  • 2 pomorandže
  • 2 kivija
  • 150 g urmi
  • 150 g mlevenog badema
  • 100 g ovsa, potopljenog u vodi preko noći
  • 1/2 dinje
  • 2 kašike meda
  • 2-3 kašike rogača

Priprema:

Limun i pomorandžu izrezati na kriške, izvaditi koštice i samleti u mašini za mlevenje mesa, zajedno sa kivijem, urmama, ovsom i medom. U smesu dodati rogač i bademe, i umesiti čvrsto testo. Razviti testo i iseći na komade, ili kalupima praviti komade.

ZDRAVA ALVA

Sastojci:

  • 150 g susama
  • 1/2 kašičice zrna anisa
  • 1/2 kašičice zrna korijandera
  • 4 kašike naseckanog oraha
  • 4 kašike seckanog suvog grožđa
  • 4 kašike meda

Priprema:

Susam pomešati sa anisom i korijanderom, i samleti u mašini za mlevenje oraha ili stucati u avanu. Dodati ostale sastojke i staviti u posudu da dobije oblik, i iseći na komade.

KOLAČ OD DINJE I ROGAČA

Sastojci:

  • 1/2 zrele dinje
  • 100 g semena suncokreta
  • 50 g kokosovog brašna ili sveže rendanog kokosa
  • 100 g smokava
  • 5 kašika rogača u prahu
  • 2 kruške

Priprema:

Voće oprati, izvaditi koštice, izrezati na kriške, pomešati sa suncokretom i smokvama, a zatim samleti u mašini za mlevenje mesa. Dodati kokos i rogač, umesiti i napraviti veknu. Ostaviti da malo odstoji, a zatim veknu iseći i komade ukrasiti izrezanim pomorandžama.

Predlog:

Umesto pomorandži mogu se staviti šljive punjene orasima, ili kupine, ili sok od isceđenog limuna.

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Vegetarijanska jela koja morate probati
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Based on 167 Review(s)
- Advertisement -