Vegetarijanska jela koja morate probati

9679
- Advertisement -

7. KREM SUPA OD OVSA I CVEKLE

Krem supa od ovsa i cvekle

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci:

  • 150 g potopljenog ovsa
  • 4-5 cvekle
  • 3-4 kašike nožem izrezanih oraha
  • 3-4 lista sveže žalfije
  • 2 paprike, sitno izrezane
  • malo začina br. 2
  • sok od pola limuna
  • so

Priprema:

Ovas samleti u mašini za meso, dodati začin, malo soli, par čaša vode i promešati. Cveklu oguliti i sitno narendati, kao i papriku. Pomešati sa ovsom, dodati sitno izrezane listove žalfije i dovoljno vode da bude kremasto. Po želji dodati limunov sok i dosoliti. Supu sipati u tanjir, ukrasiti izrezanim orasima.

KREM SUPA OD BADEMA I LEŠNIKA

Sastojci:

  • 100 g badema
  • 100 g lešnika, sitno mlevenih
  • 3 kašike začina 1
  • 1/2 glavice kelja
  • 200 g karfiola
  • 2 kašike svežeg celerovog lista
  • 2 zrela paradajza
  • voda
  • so

Priprema:

U bademe i lešnike dodati začin, malo soli, 3 čaše vode i promešati. U mašini za meso samleti kelj, karfiol i paradajz, dodati bademe i lešnike. Dosoliti po potrebi, dodati celerov list i dovoljno vode da bude kremasto.

SUPA OD PRAZILUKA I PAŠTRNJAKA

Sastojci:

  • 2 praziluka
  • 1 veći koren prstenjaka (paštrnjak)
  • 2 krastavca
  • 200 g brokula
  • 3 kašike začina sa zalfijom
  • 50 g pšeničnih klica
  • so
  • voda

Priprema:

Povrće samleti u mašini za meso, dodati začin, so, vodu i dobro promešati. Sipati u tanjir, ukrasiti pšeničnim klicama.

ZDRAVA PICA

Sastojci:

  • 300 g pšenice, potopljene preko noći
  • 5-6 kašika mlevenih badema
  • 5-6 listova svežeg bosiljka, sitno izrezanog
  • 3 šargarepe sitno narendane
  • 3 kašike začina 1
  • 3 zrela paradajza
  • 2 narendane tikvice
  • 1 kašičica origana
  • 4-5 kašika pšeničnih klica (može i nekih drugih klica)

Priprema:

Pšenicu samleti, dodati začin, so, rendanu šargarepu, promešati i rasporediti u okruglu tepsiju. Sitno izrezati paradajz, rasporediti po pici, dodati papriku, narendanu tikvicu, bosiljak, origano, malo soli, politi maslinovim uljem, a po vrhu rasporediti klice.

PICA SA PIRINČEM I SPANAĆEM ILI BLITVOM

Sastojci:

  • 250 g potopljenog pirinča
  • 1-2 praziluka
  • 150-200 g spanaća
  • 100 g mlevenih oraha
  • 2-3 kašike začina 4
  • 1 vezica mladog belog luka
  • 1 komorač
  • 3-4 zrela paradajza
  • 4 kašike mlevenih lešnika
  • maslinovo ulje
  • 2 kašike začina 1
  • so

Priprema:

Pirinač i komorač samleti u mašini za mlevenje mesa, dodati malo soli, mlevene orahe, začin i promešati. Ako nije dovoljno gusto dodati još oraha. Istresti u okruglu tepsiju, paradajz samleti u mašini za meso, rasporediti po pici i dodati ostalo izrezano povrće. Od lešnika, začina i vode napraviti krem-umak. Rasporediti po pici.

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Vegetarijanska jela koja morate probati
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Based on 167 Review(s)
- Advertisement -