Vegetarijanska jela koja morate probati

10076
- Advertisement -

8. RIŽOTO SA POVRĆEM

Rižoto sa povrćem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci:

  • 200 g pirinča, potopljenog preko noći
  • 2-3 paprike
  • 2-3 paradajza
  • 2 narendane šargarepe
  • 2 tikvice
  • 3 kašike začina
  • beli luk i bosiljak
  • sveži peršun
  • 150 g svežeg spanaća, zavisno od sezone.
  • so

Priprema:

Namočen pirinač oprati u 2-3 vode, i u njega dodati začin, peršun i malo soli. Dodati izrezano povrće, posoliti po potrebi.

RIŽOTO OD OVSA I KELJA

Sastojci:

  • 200 g potopljenog ovsa preko noći
  • 1/2 glavice sitno izrezanog kelja
  • 200 g prokelja
  • 2-3 paradajza
  • 2-3 cvekle
  • 2 kašike lista celer
  • so

Začin:

  • 5-6 listova izrezanog bosiljka, sa 3-4 čena belog luka, pomešanog sa 3-4 kašike maslinovog ulja.

Priprema:

Potopljeni ovas oprati u 2-3 vode, ocediti i staviti u posudu. Dodati začin, malo soli, narendanu cveklu, ostalo izrezano povrće, celerov list i so. Dobro promešati.

PLJESKAVICE OD OVSA

Sastojci:

  • 250 g potopljenog ovsa
  • 4 kašike mlevenog lešnika
  • 1 praziluk
  • 150 g peršunovog korena
  • 2 šargarepe
  • 3 kašike začina od belog luka i mažurana (dobro se slaže pola mažuran, pola mirođija sa bundevinim uljem ili kombinacija po želji, sa malo karija)

Priprema:

Ovas sitno samleti u mašini za mlevenje mesa. U istoj mašini samleti šargarepu, praziluk i peršunov koren. Ocediti, a višak vode pomešati sa ovsom. Dodati začin, kari, so, mleveni lešnik. Dobro promešati, oblikovati pljeskavicu ili staviti u manju tepsiju. Dobro poravnati, na vrh staviti sitno izrezan paradajz i papriku sa začinom 1.

RUČAK SA MLADIM KUKURUZOM

Sastojci:

  • 4-5 klipova mladog kukuruza
  • 3-4 kašike susama
  • 2 kašike začina 2
  • 2-3 paradajza
  • 150 g namočenog pirinča
  • 2 tikvice
  • 1/2 glavice kupusa
  • prstohvat ruzmarina.
  • so

Priprema:

Zrno kukuruza nožem odvojiti od klipa i samleti u mašini za meso. Susam stucati u avanu, pomešati sa kukuruzom. Dodati začin, malo vode, so i dobro promešati. Povrće sitno izrezati, dodati malo soli i ruzmarin (dobro je dodati malo svežeg bosiljka). U to dodati umak od kukuruza i susama.

SUPA OD KRASTAVCA I PARADAJZA

Sastojci:

  • 2-3 krastavca
  • 2-3 paradajza
  • 2 šargarepe
  • 2 kašike začina 1
  • 1/2 kašičice mirođije
  • so
  • voda

Priprema:

Krastavac oguliti, i sa paradajzem i šargarepom samleti u mašini za meso, dodati so, začin i mirođiju. Nasuti dovoljno vode, dobro promesati i dosoliti po potrebi. Po želji dodati svež celerov list.

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Vegetarijanska jela koja morate probati
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Based on 167 Review(s)
- Advertisement -