Tikvice oprati, uzdužno preseći na pola i izdubiti sredinu. Ostale sastojke pomešati. Dodati dve kašike mlevenih oraha, 3 kašike vode i promešati. Sa time puniti tikvice. Služiti uz salatu od paradajza.
SVEŽA ČORBA
Sastojci:
200 g kupusa i krastavca
4 kašike klica od pšenice
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica mirođije
2 kašike mlevenog susama
so
Priprema:
Kupus i krastavac sitno naribati. Dodati ostale sastojke, oko 1 l vode i dobro promešati. Posoliti i posuti peršunom.
ĐUVEČ BEZ KUVANJA
Sastojci:
1 crni luk
3 zrela paradajza
3 crvene paprike
1 tikvica
2 kašike začina 1
1 šolja integralnog pirinča namočenog preko noći
1/2 ljute papričice
so
Priprema:
Povrće sitno iseckati i posoliti. Dodati ostale sastojke i dobro promešati.
ŠARGAREPA U SUSAMU
Sastojci:
4-5 šargarepa
4 kašike sojinih klica
Sos:
4 kašike susama
vezica belog luka
2 kašike maslinovog ulja
so
Priprema:
Šargarepu narendati, dodati klice i malo soli. Susam samleti, beli luk sitno naseckati i pomešati. Dodati ulje, so, 2 kašike vode i pomešati, pa sjediniti sa šargarepom.
RIŽOTO SA RUKOLOM
Sastojci:
150 g ovsa, namočenog preko noći
100 g lišća rukole
vezica mladog belog luka
50 g pinjola
2 kašike začina 3
2 crvene paprike
so
Priprema:
Povrće sitno narezati i pomešati sa ovsem, dodati ostale sastojke i posoliti.
Sastojci za posne nepečene štanglice:
250 g margaraina,
250 g šećera u prahu,
250 g mlevenog keksa,
250 g ratluka,
250 g suvog grožđa,
malo ruma.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više