- Advertisement -
16. PUNJENE TIKVICE
Sastojci:
- 3 srednje tikvice
- 3 sitno rendane šargarepe
- 3 kašike lana
- 50 g mlevenog suncokreta
- 2 kašike bundevinog ulja
- 1 kašika začina 1
- so
Priprema:
Tikvice oprati, uzdužno preseći na pola i izdubiti sredinu. Ostale sastojke pomešati. Dodati dve kašike mlevenih oraha, 3 kašike vode i promešati. Sa time puniti tikvice. Služiti uz salatu od paradajza.
SVEŽA ČORBA
Sastojci:
- 200 g kupusa i krastavca
- 4 kašike klica od pšenice
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica mirođije
- 2 kašike mlevenog susama
- so
Priprema:
Kupus i krastavac sitno naribati. Dodati ostale sastojke, oko 1 l vode i dobro promešati. Posoliti i posuti peršunom.
ĐUVEČ BEZ KUVANJA
Sastojci:
- 1 crni luk
- 3 zrela paradajza
- 3 crvene paprike
- 1 tikvica
- 2 kašike začina 1
- 1 šolja integralnog pirinča namočenog preko noći
- 1/2 ljute papričice
- so
Priprema:
Povrće sitno iseckati i posoliti. Dodati ostale sastojke i dobro promešati.
ŠARGAREPA U SUSAMU
Sastojci:
- 4-5 šargarepa
- 4 kašike sojinih klica
Sos:
- 4 kašike susama
- vezica belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
Priprema:
Šargarepu narendati, dodati klice i malo soli. Susam samleti, beli luk sitno naseckati i pomešati. Dodati ulje, so, 2 kašike vode i pomešati, pa sjediniti sa šargarepom.
RIŽOTO SA RUKOLOM
Sastojci:
- 150 g ovsa, namočenog preko noći
- 100 g lišća rukole
- vezica mladog belog luka
- 50 g pinjola
- 2 kašike začina 3
- 2 crvene paprike
- so
Priprema:
Povrće sitno narezati i pomešati sa ovsem, dodati ostale sastojke i posoliti.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Vegetarijanska jela koja morate probati
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -