Vegetarijanska jela koja morate probati

9679
- Advertisement -

9. SLANA TORTA OD OVASA I POVRĆA

Slana torta od ovsa i povrca

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci:

  • 400 g ovsa, potopljenog preko noći
  • 4-5 kašika mlevenog badema (može i lešnika ili oraha)
  • 2 kašike začina sa majčinom dušicom i belim lukom
  • 1/2 kašičice mirođije
  • 3 mlevene šargarepe
  • 2 izrezane paprike
  • malo kelja, sitno izrezanog
  • so

Priprema:

Ovas sitno samleti u mašini za meso, dodati bademe, začin i so. Dobro promešati, staviti u manju četvrtastu tepsiju. Povrće sitno izrezati, dodati mirođiju, malo soli, poređati po torti. Seći parčiće, jesti sa zelenom salatom.

RUČAK OD SEMENKI I POVRĆA

Sastojci:

  • 2-3 kašike suncokreta
  • 2 kašike susama
  • 2 kašike začina 2
  • 1 izrezana tikvica
  • 2 paradajza
  • 3 narendane šargarepe
  • 2 krastavca
  • so

Priprema:

Povrće izrezati, u avanu istucati semenke s malo soli, istresti u posudu, dodati začin, malo vode, napraviti krem-umak. Istresti po povrću, dodati grubo rezane orahe.

RUČAK OD SPANAĆA I PŠENIČNIH KLICA

Sastojci:

  • 300-400 g svežeg spanaća
  • 150 g pšeničnih klica
  • 1 praziluk
  • 2 kašike začina 3
  • 50 g belih semenki od tikve
  • so po želji
  • malo limunovog soka

Priprema:

Spanać sitno izrezati, isto tako i praziluk, dodati pšenične klice. Semenke grubo izrezati nožem, pomešati sa spanaćem, dodati so, začin, promešati. Po želji dodati limunov sok.

PLJESKAVICE OD RAŽI I LANA

Sastojci:

  • 250 g raži, potopljenog preko noći
  • 2 kašike začina 4
  • 2 šargarepe, sitno rendane
  • 2-3 kašike mlevenih lešnika
  • 1-2 kašike svežeg izrezanog peršuna.
  • so

Priprema:

Namočen raž samleti u mašini za mlevenje mesa, dodati sve ostale sastojke. Smesu umesiti, oblikovati pljeskavicu. Jesti uz paradajz i krastavac.

HELJDA SA KUPUSOM

Sastojci:

  • 150 g heljde potopljene preko noći
  • 1/2 sitno izrezanog kupusa
  • 1 kašičica kima mlevenog ili istucanog u avanu
  • 2 kašike začina 2
  • 3 cvekle
  • malo narendanog celera
  • so

Priprema:

Namočenu heljdu oprati u vodi, ocediti, dodati kim i začin. Cveklu oguliti, narendati, takođe i celer. Kupus sitno izrezati, pomešati sa heljdom, dobro promešati, po potrebi dosoliti.

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Vegetarijanska jela koja morate probati
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Based on 167 Review(s)
- Advertisement -